Grön IT

Grön IT – Kon-IT och Koneo levererar hållbara IT-funktioner

Just nu pratas det mycket om Grön IT. Miljöfrågor är viktig för oss på Kon-IT och Koneo. När kunder hyr en IT-Arbetsplats eller en dokument lösning från oss, levererar vi Grön IT.

Vi ställer stora krav på våra leverantörer kring IT-Miljö. När det gäller datorer eller servrar, samarbetar vi gärna med Fujitsu  som är långt fram inom området Grön IT. Fujitsu arbetar alltid med IT utifrån hållbar miljö. En av Fujitsus grundläggande värderingar handlar just om hållbarhet. Detta gäller allt från tillverkning till återvinning.

Inom dokumentlösningar samarbetar vi gärna med Lexmark kring deras lösningar och produkter. Förutom att Lexmark arbetar med miljöfrågor, finns ett bra miljöprogram för hantering av toner som Lexmark kallar LCCP. Utifrån miljöprogrammet kan kunden sedan själv följa på webben, hur deras företag bidrar till en bättre miljö. Vårt val av Lexmark är ingen slump. Lexmark har bland annat blivit omnämnd som en av de tio mest ansvarstagande företag i USA, alla kategorier.

Kon-IT och Koneo försöker alltid att hitta rätt lösningar för våra kunder och då utifrån Grön IT, vi gör det enkelt och återvinner IT.