Gör rätt IT-investering

By april 11, 2017 IT-lösningar, Säkerhet
Molnet

Gör rätt IT-investering

Tro det eller ej, men ibland kan jag av mina kunder få höra saker som:
”- IT kostar en massa pengar, min dator fungerar och jag har de program jag behöver…och kom inte och berätta inte för mig att jag jobbar fel.”
Riktigt så kanske de aldrig sagt, men andemeningen har faktiskt varit som ovan.
Jag står på mig och fortsätter:
”-Tror du det skulle det kunna vara möjligt för dig att arbeta effektivare?  Vill du att jag skall visa dig vad det finns för möjligheter?”  
IT kan upplevas komplex för många (helt i onödan), och det finns enkla lösningar som man som företagare bör stanna upp och fundera över vad det skulle innebära för sitt företag att implementera. Helt helt förutsättningslöst såklart. Man kan alltid fortsätta att jobba på det sätt man gör idag annars. En av dessa enkla lösningar ska vi prata om nedan, men för att landa rätt i resonemanget så vill jag börja med att försöka med definiera vad man vanligtvis menar med en bra investering. Och de flesta borde kunna enas om något i stil med: ”En insats som ger mer tillbaka än den investerade ansträngningen/kostnaden med hänsyn tagen till tid.”
Vad är då en bra IT-investering och hur ska man veta om man ska investera?
En IT-investering i ditt företag eller inför ett kommande projekt kan innebära stora kostnader. Ofta vet du inte i förväg exakt hur behoven kan komma att se ut och det är lätt att över- respektive underdimensionera. Händer det kan det innebära misslyckanden och förseningar som följd. Och låter du istället bli helt och hållet att investera, blir du ovillkorligt ifrånsprungen av dina konkurrenter som redan hittat rätt i sin IT-struktur. Du förlorar helt enkelt dina kunder till de som springer snabbare tack vare sina IT-lösningar. En sådan utveckling, med bortfall av planerade intäkter, kan till och med bli ännu mer ödesdigert än en missriktad eller feldimensionerad IT-investering. Inte att tänka på alltså.
Traditionellt handlar en IT-investering om ny infrastruktur, nya servrar, nya mjukvarulicenser och kanske till och med ett nytt arbetssätt – i bland till stora kostnader, men så behöver det inte längre vara. Inte om du följer våra råd i alla fall. Investeringen behöver inte ens vara svår att dimensionera, eftersom du bara bara betalar för det du använder.
Ditt företags digitala transformation framför näsan
Microsoft Office 365 är en världsledande molntjänst som låter dig testa dig fram i en skalbar miljö.
”-Passar det? Nej. Passar det? Nej. Passar det? Ja!”
Floran av samverkande system i Office 365 växer och utvecklas hela tiden och tillhandahåller lösningar för de flesta företag och behov. Och som sagt – du betalar bara för det du använder och kan då istället fokusera på att utveckla lönsamma affärer för ditt företag. Under en övergång till 365 lovar vi att upplevelsen kantas av stabilitet, skalbarhet, flexibilitet och minskade kostnader. Office 365 är fullt av viktiga fördelar som kan avlasta de flesta organisationer inom otaliga områden.
Ledningsgruppens väg framåt stavas ”Upplevelserummet”
Hur jobbar ni med dokument idag? Har ni någon mötesstruktur? Vart ligger företagets data om en medarbetare slutar? Vilka har tillgång till dokumenten?  Ledningsgruppen i ditt företag behöver få en förståelse för vilka verktyg som finns tillgängliga i Office 365 och hur de kan användas på bästa sätt i verksamheten samt skapa rätt IT-struktur från början. Alla dessa förutsättningar fås hos oss i Microsofts ”Upplevelserummet”.
Vad är Microsofts Upplevelserum?
Upplevelserummet är en tre timmars workshop där du och dina kollegor sätts in i ett rollspel. Tillsammans med vår handledare får ni klicka er fram i en riskfri och arbetsliknande miljö som utspelar sig på ett fiktivt företag. Du får uppgifter som ska lösas och får på det sättet se värdet av, och uppleva, hela Microsofts plattform med den sömlösa kedjan mellan alla produkter. Vidare ges du på olika enheter möjlighet att utforska produkterna efter önskemål och behov. Innehållet är inte branschinriktat och har avsiktligt ett allmänt innehåll för att fungera för alla.
Mer om Upplevelserummet kan du läsa här
Thomas Fälldin, Key Account